Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate a “tahografebucuresti.ro” cu privire la datele cu caracter personal

Datele pe care le poate colecta Societatea

Societatea poate colecta urmatoarele tipuri de date despre persoanele care acceseaza site-ul www.tahografebucuresti.ro:

a) “Date cu caracter personal” – acele date care pot identifica persoana fizica și pot include, de exemplu, numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de email, etc.

b) “Date fara caracter personal” – acele date care fac persoana fizica sa fie identificabila, acestea fiind informatii ce se refera, de regula, la dispozitivul de pe care se acceseaza site-ul Societatii, informatii ce pot include istoricul paginilor aferente site-ului ce au fost vizitate, serviciile accesate, adresa IP, informatii despe conexiunea la Internet etc.

Important de retinut este faptul ca orice contact luat cu Societatea sau site-ul Societatii (de ex., pentru inregistrare pe site sau pentru orice alta operatiune) poate duce la pastrarea informatiilor aferente, informatii ce ar putea include date personale.

Modalitatea de colectare a datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal pot fi colectate in urmatoarele modalitati:

a) Direct – atunci cand contactati Societatea sau in cazurile in care interactionati in mod direct, in mediul online (dar nu numai), cu Societatea/reprezentantii Societatii;

b) Automat – atunci cand se acceseaza site-ul Societatii, pot fi colectate date cu caracter personal prin intermediul cookie-urilor.

c) Indirect – Societatea poate obtine si colecta date despre persoana fizica de la terte parti, cum ar fi rețele de socializare (Facebook, Linkedin, etc.), companii de sondare a pietei, parteneri contractuali, etc.

Scopurile pentru care Societatea poate prelucra date cu caracter personal

Societatea poate prelucra datele cu caracter personal pentru indeplinirea mai multor scopuri, precum (i) indeplinirea intereselor legitime ale Societatii, in contextul desfasurarii obiectului de activitate al acesteia, (ii) in vederea administrarii relatiei dintre Societate si clientul-persona fizica ori potentialul-client persoana fizica al Societatii, (iii) in vederea efectuarii activitatilor comerciale ale Societatii (marketing, publicitate, etc.), in baza acordului explicit furnizat de persoana fizica in acest sens, (iv) in vederea indeplinirii obligatiilor legale ale Societatii, etc.

Cu titlu exemplificativ, unele dintre scopurile urmarite pentru indeplinirea intereselor legitime ale Societatii pot consta in (i) imbunatatirea serviciilor furnizate de Societate, prin optimizarea procedurilor interne, (ii) efectuarea de sondaje cu privire la serviciile furnizate de Societate, (iii) gestionarea reclamatiilor primite de Societate privind serviciile acesteia.

Cu titlu exemplificativ, unele dintre scopurile urmarite in vederea administrarii relatiei Societate-client si/sau potential-client pot consta in (i) derularea oricaror raporturi juridice intre Societate si client, (ii) gestionarea relatiei cu clientul, (iii) constatarea, exercitarea si/sau apararea unor drepturi ale Societatii in relatia cu clientul, (iv) perfectarea operatiunilor financiare (operatiuni de plata, etc.).

Cu titlu exemplificativ, unele dintre scopurile urmarite in vederea indeplinirii obligatiilor legale ale Societatii pot consta in (i) cunoasterea clientelei, (ii) efectuarea gestiunii administrativ-financiare, (iii) pastrarea/depozitarea (premergatoare arhivarii) si arhivarea datelor/documentelor, (iv) audit intern, (v) implementarea masurilor de securitate a datelor cu caracter personal, inclusiv prin efectuarea de copii de siguranta).

In baza acordului explicit furnizat de persoana fizica, Societatea poate urmari indeplinirea scopurilor sale de marketing direct, persoana fizica avand la orice moment posibilitatea de a-si retrage acordul exprimat, fara ca aceasta retragere sa afecteze insa legitimitatea activitatilor de prelucrare a datelor cu caracter personal efectuate de Societate pana la momentul retragerii.

Modul de utilizare a datelor cu caracter personal

Societatea poate folosi datele cu caracter personal in multiple scopuri (de exemplu, datele cu caracter personal pot fi folosite pentru a raspunde solicitarilor si/sau comentariilor unei persoanei fizice ce s-a inregistrat/a accesat site-ul Societatii).

De asemenea, este posibil ca Societatea sa utilizeze datele cu caracter personal in relatiile sale cu tertii, precum furnizori de servicii (in vederea furnizarii unor servicii de cercetare, analiza, intretinere a bazelor de date, furnizarea de servicii și platforme tehnologice etc.).

Societatea se asigura, in cadrul acestor relatii, ca vor fi partajate doar acele date de care tertii au nevoie pentru a-si indeplini functiile, fiind mentionat in mod expres ca aceste date pot fi utilizate doar atunci cand este necesara efectuarea de servicii in numele si/sau pentru Societate, ori atunci cand acest lucru este impus de prevederi legale aplicabile. De asemenea, de la caz la caz, Societatea ia masurile necesare pentru a se asigura ca furnizorii nostri de servicii protejeaza la randul lor datele cu caracter personal cu care au intrat in contact in virtutea relatiilor de colaborare cu Societatea.

Rețelele sociale: persoana fizica poate dezvalui date cu caracter personal (nume, prenume, adresa, adresa de e-mail), date ce pot fi folosite de Societate, ca urmare a activitatilor persoanei respective in cadrul diverselor retele sociale.

Dispozitive mobile, electronice sau alte aplicatii pentru dispozitive: este posibil ca Societatea, in virtutea prevederilor legale aplicabile sau pentru atingerea unui scop legitim al Societatii, sa partajeze date (inclusiv date cu privire la identitatea personala) cu operatorii de telefonie mobila, furnizorii de tehnologie, furnizorii de servicii de analiza sau operatorii de platforme IT, sisteme de operare sau alte dispozitive mobile, electronice sau alte aplicatii dezvoltate pentru dispozitive specifice.

Motive juridice: Societatea poate folosi sau dezvalui datele cu caracter personal, integral sau partial, pentru a coopera sau a sprijini organismele de aplicare a legii, guvernamentale sau de reglementare, in legatura cu sau pentru activitati ce ar putea fi in afara legii.

Informații suplimentare privind cum si cu cine schimba Societatea date cu caracter personal

Societatea poate colabora cu retele terte si cu societati ce au ca obiect de activitate studiul pietei, in vederea evaluarii utilizarii serviciilor online ale Societatii, precum si pentru evaluarea oricarui alt tip de continut existent, la un anumit moment dat, pe site-ul Societatii. Aceste societati terte pot vizualiza, edita sau seta propriile tehnologii/cookie-uri de urmarire, ceea ce le va permite sa colecteze date despre modul in care persoana fizica interactioneaza cu continutul site-ului Societatii. Utilizarea acestor tehnologii de catre societati terte este supusa propriilor politici de confidentialitate si nu este acoperita de politica de confidentialitate a Societatii cu privire la datele cu caracter personal.

Minori

Serviciile online ale Societatii nu sunt concepute sau destinate utilizarii de catre minori cu varsta sub 13 ani. In cazul in care Societatea ia cunostinta despre colectarea unor astfel de date cu caracter personal, atunci, in masura in care legea o solicita, va procedra la stergerea informatiilor respective din evidentele Societatii. Daca un parinte sau tutore descopera ca un minor in varsta de pana la 13 ani a furnizat informatii Societatii fara acordul acestuia, respectiva persoana trebuie sa contacteze Societatea in vederea exercitarii drepturilor prevazute de lege (de ex., dreptul de opozitie, dreptul de a fi uitat, dreptul de a nu fi supus unei decizii automate, etc.).

Protejarea datelor cu caracter personal

Societatea mentine atat procedurile, cat si normele tehnice/de acces la site-ul Societatii la standardul solicitat de lege, in scopul protejarii datelor cu caracter personal impotriva pierderii, utilizarii incorecte, partajarii, distrugerii, sustragerii sau dezvalurii neautorizate a acestora.